Avslutning, lov och ridning.

2011-12-17 @ 16:52:00
Det var tänkt att jag skulle åka och rida idag egentligen, men eftersom det var tävling på Östanbräck idag så kunde vi inte vara i ridhuset där. Fick även veta att vissa av hästarna saknar sulor, dock blandar jag ihop vilka hon syftar på. Ska nog dit imorgon istället i alla fall och det visar sig väl om jag får sällskap eller ej.

Ikväll verkar det bli förfest med Lotta, Terese, Fredrik och några andra i alla fall. Kommer säkert att bli roligt! Blir en lugn och nykter kväll för min del eftersom jag ska orka kliva upp i tid imorgon bitti. Tur som sjutton att jag har festkläder här hemma i Olles lägenhet, för jag hade verkligen inte orkat åka fram och tillbaks till iggesund bara för att kunna gå på krogen..

Just nu sitter jag och funderar på vad jag ska äta.. Borde laga något så det finns mat till Olle sen också. Är inte så hungrig än så jag sitter och nördar lite här först. Kommer säkert bli tvungen att stressa som sjutton senare bara därför! Jag lär mig aldrig ;)

Det började rätt så hyfsat igår.

2011-12-10 @ 14:42:43
Fick inte i mig så mycket jag borde igår, men jag har i alla fall trampat en stund på crosstrainern! Målet var att jag skulle stå kvar så länge jag orkade och så ska jag klara av samma tid imorgon. 45 minuter orkade jag och då höll jag en jämn takt hela tiden. Spaghettiben punkt se! Sen till veckan ska jag försöka göra rekord dessutom.

Det planerades för utgång idag och eftersom jag just börjat ta tag i vikten så tänkte jag gå nykter. Men nu verkar det som att det inte blir någonting eftersom förfesten sket sig. Funderar på att ta med mig en polare till lägenheten och ev bli lite mer taggad, men annars blir det nog bara en hemmakväll hos Olle så att vi får prata lite. Får se hur länge han orkar vara uppe med tanke på jobb och den korta nattsömnen!

Börjar bli dags att äta någonting nu. Har väntat på tok för länge med det nu..


Min kille! :'D Quentin. Ska ev boka snutten nedan också.

Nu jävlar, ska det ske!

2011-12-09 @ 23:17:26
Nu när jag försöker ta tag i mitt liv så tänker jag låta vikten få halka med lite. Jag är egentligen rätt så nöjd med mig själv precis som jag är men vill gå ner ändå av hälsoskäl, för att bli piggare, gladare och mer motiverad som människa! Vill ta till alla sätt jag kan för att få känna att jag har livsglädje och mår bra.
Jag vill visa för mig själv att jag kan vara hälsosam och disciplinerad. Sedan var det längesen jag hade bra kondition osv, det vill jag också ändra på!

För ungefär ett år sedan vägde jag 78kg. Det är den högsta siffran jag sett på vågen och det skrämde mig. Gick med i viktklubb och lyckades ta mig ner till 72 kg på 1,5 månad. Dock så råkade jag bli på smällen(!) mitt i allt och gick därmed upp till ca 75kg. Efter det har jag inte orkat försöka göra något åt saken, men har i alla fall legat kvar på 70-74kg ändå.

Just nu väger jag 73,6kg och är 161cm lång. Nu har jag gått med i viktklubb ännu en gång och ska äntligen ta tag i dessa extrakilona, en gång för alla! Det svåra är dock inte att gå ner i vikt, utan att hålla den... Får se hur bra det går!

Nästa lördag händer det, jag ska äntligen få rida!!

2011-12-09 @ 01:04:37
Vilken underbar natt jag har haft. Eller inte. Har legat med magsjuka hela natten så jag blir tyvärr hemma imorgon också. Fy sjutton! Inte nog med det.. Jag fick även höra av både Lotta och mamma att jag missade en helt underbar föreläsning idag.

Sliten kan jag lova att jag är, men under dagen har det trillat in två nya mail angående min blocketannons. Med ena tjejen kom jag fram till att både jag och Isabelle ska åka dit och både kika och provrida! Hästarna det handlar om ligger "ett stenkast från östanbräck". Gud vad underbart! Sitter och längtar som en liten unge dagen före julafton nu men är även rätt så nervös.
Hästen jag ska rida är tydligen en fd travare, "lite speciell" att rida men supersnäll. Det finns även ytterligare två hästar till i stallet, varav en islänning som verkade passa bäst för Isabelle att provrida. Den tredje är en haflinger som är grovt byggd och därmed liknar en liten miniardenner, haha! Jag hoppas verkligen att det ska bli roligt! Äntligen ska jag få låta mina nya ridbyxor komma till användning, hähä.

Det andra mailet var från en tjej som behöver hjälp med att motionera sina två varmblod, båda fd travare. Ett sto som är "okomplicerat med allt" och så en valack som har återhämtat sig efter en skada och nu har börjat tränas lite försiktigt. Det är stoet jag ska hjälpa till med verkar det som, men sen får vi se.

Än vet jag förstås inte vilken av dessa jag kommer att börja rida, men nog vore det fantastiskt om jag kunde fastna för någon av dessa hästarna? Vill så gärna hitta en häst jag trivs med, så att jag kan utvecklas och lära mig mer!


Hästen på bilden heter Rambo och det är honom jag ska rida på lördag. Bilden är lite oskarp men nog är det roligt att veta hur han ser ut, på ett ungefär i alla fall!

Oj vilka dagar det här har varit!

2011-12-07 @ 19:21:31
Det har inte hänt så mycket sedan jag skrev sist. Inte ytligt sett i alla fall. Men inombords har jag utvecklats något enormt! Åt rätt håll också, den här gången. Alla bitar börjar att falla på plats och allt detta är tack vare forsa folkhögskola och allt jag har fått uppleva på denna skolan!

Jag har även fått vara med om en riktigt underbar föreläsning de tre senaste skoldagarna. Craig Nakken var här och berättade om att vara medberoende/beroende och att ta sig ur den onda cirkeln. Han berättade hur vi som människor bör bära oss åt för att bryta onda mönster och tankesätt. Fy sjutton vad intressant det var! Är sjukt glad att jag har fått uppleva detta!

Bör även tillägga att jag är sjukt förvirrad över precis allting just nu. Kanske kommer ett tankeinlägg senare om jag måste skriva av mig lite..

RSS 2.0