Fräckis #5

2011-09-26 @ 11:24:12
Tre unga killar gick vilse i skogen och irrade runt i höstmörkret. De hade inte ätit på två dagar och var trötta och genomfrusna. Plötsligt såg de en stuga som det lyste om, så de gick dit och knackade på dörren. En gammal skröplig tant öppnade dörren. Hon såg ut att vara närmare 100 år, var tandlös, vårtig och stank fruktansvärt. De berättade att de var vilse och utsvultna och frågade om hon kunde erbjuda dem mat och husrum över natten. Hon tittade på dem och sa:
- Ni får det på ett villkor: att en av er ligger med mig. Annars blir det ingen mat och ni får sova i uthuset.
Grabbarna tittade äcklade på henne och drog sig raskt undan till uthuset. Det var dragigt och obekvämt, men bättre än att tillbringa natten utomhus och de somnade omedelbart. Den ene killen drömde att han åt mat och vaknade av att han frös samtidigt som hungern plågade honom svårt.
Han beslöt sig för att gå in till kärringen, så han smög sig iväg, gick in i huset och berättade att han skulle ställa upp i sängen. Hon blev överlycklig och dukade fram en festmåltid med flera delikata rätter. När det sedan var dags att gå till sängkammaren smugglade killen med sig en majskolv som han tänkte att han kunde använda för att slippa stoppa in sin egen kuk. Han sa till tanten att det skulle vara mörkt i rummet och att han inte ville kyssas. Hon gick med på det och i mörkret penetrerade han henne med majskolven och höll på tills hon stönade högt. Han slängde ut majskolven genom fönstret och somnade.
När han följande dag återvände till sina kompisar sa de:
- Nu missade du nått. Vi hittade just en stor majskolv med smält smör på som vi käkade.

Dag 13 - Detta intresserar mig

2011-09-22 @ 11:50:23
Egentligen finns det väldigt mycket som intresserar mig. Just nu kan jag heller inte minnas hur jag tänkte när jag valde den här frågan istället för den ursprungliga. (Den här veckan) Jag tänker nog börja med att skriva en lista över de intressen/det som intresserar mig, som jag tycker är viktigast att ta med. Sedan kommer jag nog att välja ut något av detta som jag kan fördjupa mig i, för att verkligen visa vad jag menar.

Djur, psykologi, mänskligheten, övernaturligt, vår jord, rymden, böcker, datorer
.

Djur har alltid legat mig varmt om hjärtat. Sitter faktiskt i skrivande stund med en av mina käraste råttor på axeln. Det finns inte en enda dag i hela mitt liv, då jag inte haft djur i mitt liv. Vi har alltid haft hund, sedan när jag blev "tillräckligt gammal" för att sköta om något eget djur, så köpte jag en guldhamster från en av mina klasskamrater. Jag köpte honom tillsammans med en barndomskompis (Anna S.) men han fick bo hos mig eftersom Annas mamma är allergisk(?). Vi döpte den härlige hamstern till Snuffe och han var verkligen orsaken till att mitt stora djurintresse växte.

Efter det har jag haft en himla massa djur och älskat alla minst lika mycket. Innan jag först fick för mig att ha råttor så var det två majsormar i mitt liv och före det var det hamstrar, både dvärg och guld. Det finns nog ändå ingen djurart som stulit mitt hjärta så som råttorna gjort. Dom är inte alls som man tror att dom ska vara!

I framtiden så hoppas jag på att kunna se mig själv med häst, på ett eller annat vis. Jag har alltid varit riktigt hästintresserad och velat att fortsätta lära mig om dom osv, men det har inte funnits pengar till det. Jag hann gå på ridskola i rätt många år innan jag fick lägga ner. Snart så.. Förhoppningsvis!

Inget i mitt liv har någonsin skänkt mig lika mycket glädje.

Jag kan komma att skriva om fler av mina intressen en annan gång. Känns som om både hjärna och hjärta är på tok för fullt av känslorna jag får när jag tänker på hur mycket alla mina djur har hjälpt mig genom åren. De är helt enkelt bäst! Den bästa medicinen för mig när jag känner mig nere. Sötnosar!

Tungt att kliva upp, jobbiga tankar och lite bråk

2011-09-21 @ 07:51:41
Jag har det jävligt svårt att ta mig upp på morgonen. Visst vaknar jag, men jag snoozar! Flera gånger har det hänt att jag helt enkelt stänger av klockan och bestämmer mig för att kliva upp.. Sitter upp, tar på mig en t-shirt, lägger mig ner igen och tänker att jag bara ska ligga kvar liiite, lite till. Efter det somnar jag och vaknar inte förrän 11-13. Sängen är ju så skön på morgonen! Jag får sån himla ångest när jag hör första väckningen eftersom jag vet att jag måste kliva upp och åka iväg.

Det känns som om jag pushade mig själv lite för hårt i början och nu faller jag tillbaka i någon sorts grop. Jag har missat flera dagar i skolan och kommer antagligen att få avdrag från CSN, i värsta fall blir jag av med bidraget helt? Det här mönstret måste jag bryta illa kvickt eftersom det är så himla lätt att bara fortsätta och låta det bli en vana. Det har jag varit med om tidigare..

Men vad ska jag göra åt min ångest..? Det är inte det att jag inte tycker om att vara i skolan. Men jag ställer liksom om när jag är där. Förstås, är där för att lära. Men jag blir lite av en annan person. Jag försöker vara någon jag inte är, i och med att jag försöker ta plats på ett sätt jag inte gjort någonsin förut. Jag försöker vara glad, öppen och prata i klassrummet. Sån har jag inte alltid varit, men försöker med det nu. Jag tror att det sätter en viss press på mig, bara.. Det blir lite för mycket. Kan det vara därför jag har ångest? För att jag försöker vara annorlunda än jag varit tidigare? Men jag måste ju börja ta mer plats!


Något annat som går lite sisådär just nu och har gjort en tid, är mitt och Olles förhållande. Vi försöker verkligen, men det blir alltid något bråk som oftast är mitt eget fel. Jag har skumma tankegångar pga tidigare händelser, vilket gör att jag får en massa tokiga känslor. Dessa behöver jag ta upp med Olle för att må bättre och kunna lägga dom bakom mig, men detta har alltså lett till bråk många gånger.
Det kan jag i och för sig förstå, eftersom jag inte har varit så pedagogisk alla gånger. Men hur lätt är det när man är upprörd?

Jag vet bara att Olle känner det som om jag kommer att förbli "missnöjd" om han inte förändrar sig, anpassar sig och undviker sånt som jag kanske hakat upp mig på tillfälligt tidigare. Men så är det aldrig! Och jag försöker verkligen att förklara detta för honom också. Jag vet med mig själv att det är hos mig osäkerheten ligger, men att jag behöver lite hjälp på traven för att slippa gå med såna här känslor. De driver isär oss om jag inte får prata om det..

Men när jag pratar om det så lägger Olle en orimlig skuld på sig själv istället och tror att han måste förändra sig själv för att jag ska bli glad och lycklig. Detta driver alltså isär oss det med, eftersom han känner en oerhörd press i vårat förhållande och tror att han inte kan vara som han alltid varit. Grejen är att jag inte riktigt fattat att han faktist förändrar sig för min skull, hade jag vetat det så hade jag kunnat förklara för honom mycket tidigare att det inte är det jag är ute efter.

Jag behöver bara få prata, bli hörd och få höra att det inte är fel på mig som känner sådär och sedan släppa känslan. Men eftersom jag har varit så opedagogisk så har det ofta slutat med att Olle hamnar i försvarsställning också har det blivit bråk.

Men just den pressen Olle känt, gör att han tror att han måste gå ur ett förhållande för att känna sig glad igen. Men det är just de gånger vi faktiskt bråkar som han får de tankarna, men oj vad ont det gör att höra.. Jag känner att jag tar ett steg åt sidan och börjar mura in mig varje gång han säger det. Vill inte att det ska göra ont, men fan vad det skulle göra ont om han helt enkelt bara gav upp.

Hinner inte gå in mer detaljerat på detta, även om det finns massor att säga.

Nu var det ett litet tag sedan sist.

2011-09-21 @ 07:21:30
Har ingen skrivlust. Det känns lite tråkigt med tanke på hur skönt det kan vara att bara skriva av sig. Sitter och dricker kaffe inför skolan nu. Har faktiskt turen nog att få åka in i samma veva som mamma, vilket betyder skjuts! Slippa de jäkla bussresorna liksom..

Helgen som gått var ganska lugn. I fredags var jag ensam i lägenheten, chillade och kikade på film. På lördagen blev det fest med Fredrik, Terese, Jimmy, Niklas och så var det en till karl som jag än en gång inte minns namnet på.. Han var bra på att dansa iaf! Vi gick ut på august där det var rockkväll. Alla som hade rocktshirt fick komma in gratis, så därför tog jag med mig en varsin åt oss. Vi dansade ganska mycket och jag kan lova att jag var full!

När vi väl tagit taxi hemåt och jag går till lägenheten (Olle jobbade, så jag var ensam) och därifrån får jag blackout. Minns inte vad jag gjort, hur jag somnade eller någonting. Däremot vaknade jag med rocktshirten på mig, sjukt bakis. Upptäcker att jag lagat mat mitt i natten och skurit mig lite i fingrarna. Bacon och.... Något mer? Jag HOPPAS iaf att jag inte bara satt och slängde i mig bacon.

Bara för att jag också tycker om att shoppa, IBLAND!

2011-09-14 @ 08:28:39

Lite livsnödvändiga prylar inhandlade.

• BH och tillhörande trosor.
• 2 par strumpbyxor
• Hårsnoddar
• Blondering: Slingor

Okey då. Det är bara BH:n som är "livsnödvändig". Har ju bara två som passar för tillfället.

Fest och marknadshelg

2011-09-13 @ 16:58:28
I fredags försökte jag få ihop ett litet gäng att hänga med på marknaden, det var tänkt att jag, Lotta, Helen, Hannah och Eimi skulle knalla runt litegrann. Eimi skulle dock gå med sina föräldrar. Sen kom vi även på att Emelie kunde hänga med.

Jag, Hannah och Emelie gick ner på marknaden för att vänta på forsaflickorna (Lotta & Helén), som tog ganska lång tid på sig. Eftersom varken Hannah eller Emelie vågade/ville åka Batman med mig, så letade jag rätt på Isabelle och Lina istället. Den var riktigt jävla rolig! Det var längesen jag skrattade så mycket. Småflickorna drog vidare och så fortsatte vår väntan. När Lotta och Helén äntligen kommer så har de andra två redan tröttnat och dragit hem, så jag och Lotta åkte Batman en gång ensamma. Minst lika roligt som första gången! Därefter åkte vi också Extreme en gång och då var även Isabelle och Lina med igen.

Strax därpå fick vi något ryck och bestämde oss helt spontant för att dra till Fredrik, förfest + utgång. Jag delade med mig av min alkohol till forsaflickorna och vi hade det riktigt trevligt vad jag vill minnas!

I lördags var jag hur seg som helst. Bakis, trött och ingen lust att göra någonting. Det blev en snabbis på marknaden med Olle och efter en stund fick vi sällskap av Joel och två av hans vänner. Vid tiotiden på kvällen drog Olle till jobbet och jag hade två alternativ till underhållning framför mig. Fest hos Norbeck & Emelie, med bland annat Hannah, eller ännu en fest hos Fredrik och en massa folk.

Seg som jag var så sket jag i både och. Ville inte välja och dessutom hade jag inte mycket alkohol kvar. Blev jag själv och en himla massa nördande istället.

På söndagen drog jag än en gång till marknaden. Denna gången var det bara Hannah och jag. Jag köpte lite grejer, bland annat två drakar till min samling!

Annars har det inte hänt mycket den här helgen. Just nu sitter jag och funderar på vad jag ska ta tag i. Jag har ingen energi, men borde plugga. Om jag inte orkar plugga så finns det ändå lite mer att göra. Nämligen diska! Eller städa råttburen! Helst av allt borde jag göra allt det där. Men med vilken energi då?

Fräckis #1 - #4

2011-09-11 @ 01:38:47
En man kommer hemvinglande sent och smyger sig in i huset. Eftersom hans fru brukar bli grinig när han varit ute och rumlat bestämmer han sig för att ge henne lite oralsex. Han kryper ner i sängen, sätter igång att tillfredställa henne och hon börjar stöna allt högre tills det går för henne.
Mannen går in på toaletten, men till sin förvåning möter han sin fru. Hon hyssjar åt honom och viskar:
- Du minns väl att min mamma sover över här i natt?



En man gick till läkaren och klagade över för tidig utlösning. Läkaren sa då att mannen skulle försöka skrämma sig själv när han närmade sig orgasm. Mannen köpte därför en startpistol, gick hem och satte igång en 69:a med frun. När han närmade sig utlösning brände han av ett skott. Följande dag gick han till läkaren, som frågade hur det hade gått.
- Det gick åt helvete! sa mannen. Frugan bet mig i kuken, sket mig i ansiktet och grannen kom naken ur garderoben med händerna i vädret.


Två gifta par var på semester tillsammans och kom överens om att de skulle göra ett partnerbyte en natt. Männen bestämde att de skulle sticka kniven i smöret vid hotellfrukosten för att på så sätt visa hur många gånger de haft sex med den andres fru. Den ene mannen är segerviss eftersom hans fru har mens, och han sticker kniven i smöret tre gånger. Hans leende stelnar dock när den andre mannen sticker kniven i lingonsylten två gånger och i o'boyen tre gånger.


Det äkta paret satt och pratade när mannen plötsligt sa:
- Jag slår vad om att du inte kan säga något som gör mig glad och ledsen på samma gång.
Kvinnan tänkte efter ett tag och sa sedan:
- Du har större kuk än din bror.

Nu har vi stått ut med varandra i ett helt år.

2011-09-11 @ 00:29:17


Ett år
20100910 - 20110910
Puss <3

Dag 12 - I min handväska

2011-09-07 @ 07:09:40
I min handväska

Den här blir lite konstig eftersom jag inte har någon handväska! Däremot har jag min vanliga axelväska där jag i princip alltid har med mig nedanstående.

• Värktabletter
• Nässpray
• Mensskydd
• Kalender
• Anteckningsblock
• Deodorant
• Handkräm
• Hårspännen
Brukar även slänga ner en bok + skolpärmen, pennor osv.



Dag 11 - Mina syskon

2011-09-06 @ 18:28:13
Mina syskon
Det här inlägget har jag suttit fast med i flera dagar. Vet inte hur jag ska börja, men nu tänker jag göra ett försök!


Jimmy
Mannen som har hjärtat på det rätta stället. Han är varm och go, lätt att älska! Jimmy är social, lugn och med ett enormt tålamod, vilket verkligen behövs med tanke på det han valt att jobba med. Han jobbar nämligen inom vården och är även väldigt varmhjärtad, förstående och pedagogisk.

Han är en pärla på jobbet och kommer nog aldrig att behöva vara arbetslös mer, men på fritiden är han smågalen, slarvig och full av humor. Har ibland svårt att förstå sitt eget bästa och om jag inte missuppfattat det så är Jimmy minst lika empatisk som jag är!

Min och Jimmys relation är nog bättre än den varit någonsin nu. Jag kan dock inte minnas att vi varit ovänner någonsin, men däremot så vet jag att vi kommer varandra närmre hela tiden.

Robin
Detta är ett riktigt troll. Robin älskar att trolla med allt och alla, men vi vet nog att du är en riktig mjukis innerst inne ;)

Min och Robins relation har aldrig varit bra. Han har drivit (trollat/mobbat) med mig under i princip hela mitt liv och jag har därför fått en ganska reserverad inställning till honom. Jag har även lärt mig hur man ignorerar, är tyst och inte bryr sig.

Detta låter kanske lite tragiskt, men så kan det bli. Men Robin är föralltid min käre storebror ändå och jag vet att han innerst inne aldrig menat att såra mig, eller Isabelle för den delen.

Isabelle
En av mina bästa vänner under uppväxten. Som vi bråkade på den tiden! (Jag har en känsla av att jag vet vem det var som egentligen drev på den där mobbningen. Tror fan inte den kom från mig från början!) Men oj vad jag brydde mig om dig, trots allt. Jag ville inte att någon skulle kröka ett hårstrå på ditt huvud!

Det är helt otroligt att vi har en sån här trygg relation egentligen, med tanke på hur tiderna har varit. Det känns som om vi kan prata om vad som helst med varandra! Är alla systrar såhär?

Du borde inte vara osäker i dig själv. Vet att det är lätt att det blir så när man är kvinna, men du har verkligen inga fel! Det finns inget med dig som behöver fixas, för du är inte trasig! Jag hoppas verkligen att du kan inse detta av både hjärta och själ. Du är perfekt, precis som du är!


Det spelar egentligen ingen roll hur tiderna har varit. Jag har - och kommer alltid att älska mina kära syskon.

Segaste tjejen någonsin! Har varit hur slut som helst hela helgen..

2011-09-06 @ 08:44:43
Den här helgen har varit riktigt underhållande! I fredags var jag hur trött som helst efter skolveckan, men på lördagen däremot så drog jag på förfest med Fredrik och Terese. Det var någon Niklas som höll i det hela, folk spelade fightingspel (tekken och något till som jag inte minns namnet på) och senare drog vi till August som hade house-tema!

Dansade som aldrig tidigare (nä nu ljuger jag. jag och Hannah dansade som dårar för någon vecka sen vi med!) med Terese men sen fick vi även med oss Fredrik och ... fan jag minns inte vad den andra killen heter :( Men han var dansglad och trevlig!


Tillbaks till verkligheten...
Nu är det inte långt kvar tills min buss mot forsa folkhögskola går. Regnet öser ned utanför, så jag kan inte påstå att det känns lockande att röra sig utåt. Igår var jag så himla dålig att jag sjukanmälde mig. Jag är frisk åtminstone, men igår var jag (tyvärr) bakis så in i.. Jag kunde knappt stå upp!

Blev bättre senare på kvällen och dessutom fick jag och Olle finbesök! Jimmy och Hannah kikade nämligen förbi en stund. De gick iväg en sväng men skulle komma tillbaka. Men under tiden de var borta så klagade Olle över huvudvärk och en fisblink senare så hade han tvärslocknat över hela sängen. Helt omöjlig att väcka! Men efter en hel helg av långa arbetspass så kan jag förstå honom.

Lista #2

2011-09-01 @ 07:07:52
45 FRÅGOR DU TROLIGTVIS ALDRIG FÅTT PÅ EN GÅNG!


1. Det första du tvättar i duschen? - Kroppen, uppifrån och ned.


2. Gillar du kaffe? - Jag går på kaffe!


3. Hur mår du just NU? - Trött med en gnutta ångest över tanken på att jag inte får sova mer idag.


4. Vad är sista bokstaven i namnet på personen du har en "crush" på? - Uhm. E, men jag skulle inte kalla det för endast en liten "crush".


5. Berätta om din senaste dröm! - Jag minns den inte.


6. Skulle du kunna äta din favoritmat under en hel månad utan att tröttna på det? - Kanske.. Men jag vill inte ta risken.


7. Vad vill du ha just nu? - Lite mer sömn är nog det enda.


8. Har du räknat till 1000 någon gång? - Nej.


9. Biter du i din glass eller slickar du  på den? - Slickar. Jag kan inte bita i glass.


10. Använder du smileys? - Ja


11. Har du träffat någon kändis? - Några få


12. Gillar du keso? - Nej.


13. Vilken låt hade du sist i huvudet? - Det har jag ingen aning om.


14. Hur många länder har du besökt? - Har aldrig varit utomlands. Eller jo i norge ^^


15. Är dina föräldrar stränga? - När det behövs


16. Skulle du kunna hoppa fallskärm? - JA! fan vad kul :> Det ska jag göra någon gång.. Bungyjump också!


17. Glittrar någonting i ditt rum just nu? - Nej


18. Brukar du hyra film? - Det var då länge sen.


19. Var kommer du vara på lördag? - Bra fråga.


20. Var du med och upplevde när World Trade Center föll i NY? - Hörde om det på nyheterna och liknande. Det var fan tragiskt :/


22. Vad åt du till lunch? - Har inte varit än.


23. Har du lockigt hår? - Njae.. Snarare ett skumt självfall!


24. När grät du senast? - Igår kväll.


25. har du gått in i en vägg någon gång? - Ja det har jag nog xD


26. Favoritårstid? - Sommaren såklart.


27. Vem höll du senast i handen? - Olle


28. Sover du med TVn på? - Nej


29. Tycker du att du är gammal? - Nej


30. Är du mörkrädd? - Inte direkt


31. Gillar du ditt liv just nu? - Jovisst! Det är bättre än på länge.


32. Har du någon gång valt att ta ett bad istället för att duscha? - Ja


33. Har du bra syn? - Jag ser. Men inte så detaljerat när det blir för stort avstånd.. xD


34. Var är dina föräldrar just nu? - Ingen aning?


35. Vad har du på dig just nu? - Mjukisbyxor och t-shirt :D Måste byta snart..


36. Vad var det senaste du köpte? - Skolprylar


37. Hatar du mer än 3 personer? - Nä


38. Använder du sushipinnar? - Nej


40. Äger du ett vapen? - Nä


41. Gillar du ditt hår? -  Sådär.


42. Gillar du dig själv? - Ja det gör jag väl. Jag vet att jag alltid gör mitt bästa för att vara en bra människa, så det kan jag nog säga att jag gör.


43. Vem står dig närmast, din mamma eller pappa? - mamma


44. Hur ofta använder du MSN? - Inte så ofta


45. Vem prata du med senast på MSN? - Ingen aning.

RSS 2.0